Countdown tot GameForce 2019

Virtual Reality

GameForce en R.A.V.E.N. stellen het Belgisch Kampioenschap VR voor

Geweldig nieuws! GameForce en R.A.V.E.N., de autoriteit op vlak van VR-ervaring in België, stellen samen het Belgisch kampioenschap VR voor, met een prijzenpot van 2.000 euro!

Heb jij het in je om de beste Belgische VR-gamer te worden?

Wat?

Een Belgisch kampioenschap in twee VR-games: Onward en Beat Saber

Onward – een tactische multiplayer shooter in VR, waarin teams van drie spelers de strijd zullen aangaan, om te bewijzen dat zij de beste scherpschutters in virtual reality zijn.

Het Belgisch kampioenschap VR in Onward zal enkel voor teams zijn, wat wil zeggen dat je moet presteren in een team van drie. Er zullen vier kwalificatietornooien plaatsvinden en het beste team van elke qualifier zal geselecteerd worden voor de grote finale op GameForce, waar de echte kampioen wordt gekroond. Het winnende team zal een prijs ontvangen van 850 euro! Het team op de tweede plek krijgt nog 400 euro, terwijl de derde naar huis gaat met 250 euro.

Wil je als team van 3 deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap VR van Onward, registreer je dan hier

Beat Saber – een fast-paced ritmegame, waar je met lichtzwaarden mag rondzwaaien. Wat moet je nog meer weten?

In Beat Saber moeten spelers alleen aan de slag. Opnieuw zullen er vier locaties zijn waar spelers de kans krijgen om hun high score neer te zetten. De beste speler van elke locatie wordt uitgenodigd op GameForce en die vier spelers zullen strijden om de titel en een hoofdprijs van 350 euro. De spelers op de tweede en derde plaats krijgen respectievelijk 100 euro en 50 euro.

Wil je deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap VR Beat Saber, dan moet je jezelf niet registreren, maar het wordt wel aangemoedigd. Besluit je op de dag zelf toch nog deel te nemen, dan kan je gewoon langskomen bij een van de kwalificatietornooien. Registreren op voorhand kan hier.

Wanneer?

Zoals eerder vermeld, zullen er vier kwalificatietornooien plaatsvinden:

31/08: Westland Shopping – Anderlecht
07/09: Shopping Gent Zuid – Gent
14/09: Woluwe Shopping Center – Sint-Lambrechts-Woluwe
21/09: Anspach Shopping – Brussel

(de exacte timing van de kwalificatietornooien en de laatste twee locaties zullen op een latere datum bekendgemaakt worden)

De finales van beide competities, waar de beste speler of het beste team van elke qualifier wordt uitgenodigd, zal op zondag 6 oktober plaatsvinden tijdens GameForce, in de Nekkerhal in Mechelen. Die spelers en teams zullen ten gepaste tijde hun persoonlijke uitnodiging krijgen, met alle informatie.

Wie?

Beide competities zijn volledig vrij voor iedereen, maar als je als team wil deelnemen aan de competitie van Onward, dan moet je je even hier registreren.

Spelers die willen deelnemen aan de competitie van Beat Saber worden aangemoedigd zich te registreren, maar het is niet verplicht en iedereen die zich op de dag van de kwalificaties aanmeldt, zal een kans krijgen om deel te nemen.

Maak je trouwens geen zorgen als je denkt dat je zelf niet goed genoeg bent om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap VR. Vorig jaar hadden we al een flinke brok virtual reality en ook dit jaar kan je op GameForce heel wat nieuwe ervaringen ontdekken.

Wie wil er niet eens effectief over een vloer van lava huppelen of zien hoe het plafond boven je volledig instort ook al is er in werkelijkheid niks aan de hand. Grijp je liever naar een virtueel geweer om in het rond knallen of doe je een dansje met twee light sabers? Het kan allemaal op GameForce 2019.