COSplay

In de huid kruipen van je favoriete gamepersonage is waar het allemaal om draait bij cosplay op GameForce. Laat je dus maar gaan en trek je mooiste outfit aan. Wij gooien er nog een vakjury bij voor wie zich wil laten beoordelen, door lokale en internationale cosplay-sterren.

Cosplay wedstrijd

Net als de voorbije jaren organiseren we ook dit jaar een grootste cosplay-wedstrijd. Die wordt opnieuw in goede banen geleid door onze vrienden van BeCosplay. Er vallen mooie prijzen te winnen, maar als je wil deelnemen is het wel belangrijk dat je eerst hier inschrijft.

Omdat we aan iedereen op de beurs willen tonen hoeveel werk gepassioneerde cosplayers steken in hun outfits, wordt de wedstrijd ook niet zomaar ergens in een hoekje weggedrumd, maar verwachten we jullie aan het grote podium. Daar krijgen de deelnemers alle ruimte om hun outift in alle glorie te tonen aan het grote publiek.

Uitblazen en rusten

Omdat we weten dat cosplay best vermoeiend kan zijn, die pakken wegen al snel enkele kilo’s, voorzien we ook dit jaar weer een uitblaaszone in samenwerking met CosplayCloud. Het is ook de perfecte plek om wat advies in te winnen van gelijkgezinden en indien nodig staan de mensen van CosplayCloud je graag bij met de eerste hulp bij cosplay-noodgevallen. In het slechtste geval houden ze zeker en vast een rol duct tape achter de hand.

Kopen en bijleren

Kom je er niet met de hulp van CosplayCloud of wil je alvast wat extra materiaal kopen voor je outfit die moet dienen voor GameForce 2018, dan is er Cosplay Shop Select Style. Die is al jaren de place to be voor lokale cosplayers, dankzij hun uitgebreid assortiment en de workshops die ze op regelmatige basis aanbieden. Ook voor beginners is Cosplay Shop Select Style dus de perfecte plek om de eerste stappen in de wereld van cosplay te zetten. Heb je trouwens altijd al eens op de Iron Throne uit Games of Thrones willen plaatsnemen, dan raden we je zeker aan om hun stand eens een bezoekje te brengen.

Internationale cosplayer: Giada Robin

De absolute droom voor een cosplayer is natuurlijk om internationaal door te breken en wie weet zelfs je beroep te maken van je hobby. Voor onze gast Giada Robin is dat alvast goed gelukt. Zij komt speciaal overgevlogen uit Italië, om met jullie een praatje te slaan of op de foto te gaan. Daarnaast stapt ze ook in de rol van jurylid voor de cosplay-wedstrijd. Je moet ook geen angst hebben dat je haar zal missen, want Giada Robin zal op beide dagen van GameForce aanwezig zijn.

Zoals je ziet is er voor de cosplayer heel wat te doen op GameForce, maar dit is nog niet alles. Binnenkort mogen jullie je nog aan een volledig schema verwachten, waarin alle presentaties en workshops uit de doeken worden gedaan.